GÅRDENS BÄR

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
JORDGUBBSSÄSONGEN ÄR SLUT FÖR I ÅR,

Jordgubbar

 Vi har sedan 2005 odlat jordgubbar på gården.

Vi ville utveckla gårdens sortiment av närodlade produkter och valet av jordgubbar var självklart. När vi började med vår odling var det en självklarhet att satsa först och främst på smaken. Vi ville att konsument skulle få smaka jordgubbar såsom de smakade när de var små; söta saftiga solmogna jordgubbar direkt från landet. Detta motto har följt oss under åren som gått. Jordgubbarna ska helst ätas precis när de är nyplockade direkt från landet.

De sorter som vi odlar idag är Sonata, Sunsation, MiAlexia, Salsa, Malwina. Alla med sin speciella smak och karaktär. Vilken sort är din favorit?

Vi säljer våra jordgubbar först och främst hemma i vår gårdsbutik.

Sedan 2015 har vi odlat jordgubbar både på friland och under odlingstunnel. I och med ny odlingstekning räknar vi med att ha jordgubbar from maj till slutet av juli.

Hallon

Sedan 2015 har vi odlat hösthallon på gården av sorten Polka. Bären är stora och utmärkt i smak. Dessa odlas i två av våra odlingstunnlar och finns endast till försäljning i vår gårdsbutik under säsong. Nytt för säsong 2020 är även sommarhallaon av sorten Gleenample, Än så länge är produktionen inte tillräckligt stor för att kunna erbjuda självplock. Säsongen sträcker sig från slutet på juli in tlll november, beroende på frosten.

 

Amerikanska blåbär

2016 tog vi den första skörden på våra amerikanska blåbärspantor. En mycket liten skörd, men ack så god! Vi förväntas få en bättre skörd med åren. Sorten heter Birgitta Blue och skördas from juli och ett par veckor fram.

Björnbär

Nytt för säsongen är björnbär. Vi hoppas kunna plocka de första bären redan i år. 

ADRESS:

SOLBY GÅRD

635 09 ESKILSTUNA

ÖPPET:

Ons-fred 10-18

lör 10-15

Valborgsmässoafton 10-16

1:a maj 10-15

Välkomna!

KONTAKT
FÖLJ OSS: