top of page

RECEPT

 

Pestopotatissallad (6 personer)

1,5 kg potatis av fast sort (gärna Amandine)

150 g färska sockerärtor

1/2 burk strimlade soltokade tomater

1 kruka basilika

1 medelstor rödlök

1 dl Sverige skafferiets surdegspanko

1 msk Bjäre havssalt Chili/dragon

1,5 dl Sverige skafferiets Pestodressing

Gör så här:

Skala och koka potatisen, låt svalna.

Stek pankon i kallpressad rapsolja och saltet och låt svalna. (Pankon skall bli gyllenebrun i färgen)

Strimla sockerärtor och basilika och blanda alla ingridienserna, toppa med pankon.

 

Kycklingspett (6 personer)

1 kg kycklingfile

Sverige Skafferiets fänkåls glaze.

salt peppar.

Gör så här:

Skär kycklingfilen i mindre bitar. Blanda med glaze och låt stå under natten. 

Trä på spett och grilla eller tillaga i ugnen. Med fördel pensla spetten med glazen under tillågning.

 

Potatispizza

Fontanas färdiga pizzbotten (finns i välsorterade brödavdelningar)

6 medelstora råa potatisar.

1,5 dl turkisk youghurt

1 vitlöksklyfta

 1 msk Bjäres chili och dragonsalt.

1/2 dl fint hackade färska kryddor (ex timjan och rosmarin)

1,5 dl riven lagrad ost.

1 sats syltat rödlök (se ICA.se)

Gör så här:

Blanda youghurten,vitlök, färska kryddor, saltet. Smeta ut blandningen på izza bottnen. Strimla potatisen med mandolinen och lägg på pizzan. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills pizzan fått fin färg. 

När pizzan kommit ut toppa med rödlöken och gärna lite färska kryddor.

 

Tallegio ost med äpplechutney.

2 finhackade äpplen.

1/2 dl sweet chili sås

1/2 pressad citron.

Gör så här:

Blanda alla ingredienser. Servera tillsammans med en god Tallegio ost och Bakeriets crostini

bottom of page