
RECEPT
Pestopotatissallad (6 personer)
1,5 kg potatis av fast sort (gärna Amandine)
150 g färska sockerärtor
1/2 burk strimlade soltokade tomater
1 kruka basilika
1 medelstor rödlök
1 dl Sverige skafferiets surdegspanko
1 msk Bjäre havssalt Chili/dragon
1,5 dl Sverige skafferiets Pestodressing
Gör så här:
Skala och koka potatisen, låt svalna.
Stek pankon i kallpressad rapsolja och saltet och låt svalna. (Pankon skall bli gyllenebrun i färgen)
Strimla sockerärtor och basilika och blanda alla ingridienserna, toppa med pankon.
Kycklingspett (6 personer)
1 kg kycklingfile
Sverige Skafferiets fänkåls glaze.
salt peppar.
Gör så här:
Skär kycklingfilen i mindre bitar. Blanda med glaze och låt stå under natten.
Trä på spett och grilla eller tillaga i ugnen. Med fördel pensla spetten med glazen under tillågning.
Potatispizza
Fontanas färdiga pizzbotten (finns i välsorterade brödavdelningar)
6 medelstora råa potatisar.
1,5 dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk Bjäres chili och dragonsalt.
1/2 dl fint hackade färska kryddor (ex timjan och rosmarin)
1,5 dl riven lagrad ost.
1 sats syltat rödlök (se ICA.se)
Gör så här:
Blanda youghurten,vitlök, färska kryddor, saltet. Smeta ut blandningen på izza bottnen. Strimla potatisen med mandolinen och lägg på pizzan. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills pizzan fått fin färg.
När pizzan kommit ut toppa med rödlöken och gärna lite färska kryddor.
Tallegio ost med äpplechutney.
2 finhackade äpplen.
1/2 dl sweet chili sås
1/2 pressad citron.
Gör så här:
Blanda alla ingredienser. Servera tillsammans med en god Tallegio ost och Bakeriets crostini