GÅRDENS POTATIS

 
 
Höst och vinter inbjuder till många olika slags knölar.

Nu är all potatis uppe från backen och lagrad i vårt lager. Vi har stort utbud på flera potatissorter alla med sin speciella smak och karaktär.

 

Några av sorterna ni hittar hos oss just nu är:

King Edward

Vivaldi

Challenger

Pentland Javeline

Princess

Amandine

Blue Belle

 

Gården odlar varje år upptill 20 olika potatissorter som säljs i vår butik under året. Vi har allt från den klassiska sorten King Edward till ett flertal gourmésorter.

Alla potatissorter har sina egenskaper som påverkas av bl a växtplats, näring och årsmån. Egenskaperna karaktäriseras även vid tillagning där olika sorter gör sig bäst i olika rätter. Potatisens egenskaper påverkas också av det vatten potatisen kokas i och det sättet den kokas på.

Den tidigaste färskpotatisen brukar vi i regel börja plocka första veckan i juli. Varje morgon under sommaren kopplar vi för potatisupptagaren för att ha dagsfärsk nypotatis i vår gårdsbutik. Under oktober plockar vi upp de sena sorterna so vi sedan lagrar in i vårt lager. 

På hösten har vi under två till tre helger självplock av potatis ur binge. En mycket uppskattad tillställning där man själv får välja sin potatis från gården.

Solbys potatis hittar du i vår Gårdsbutik året runt!

1/1
ADRESS:

SOLBY GÅRD

635 09 ESKILSTUNA

ÖPPET:

Öppettider:

STÄNGT V 1

Öppnar åter den 8 jan.

onsdag-fredag 10-18

lördag 10-15

Välkomna!

KONTAKT

016-351002 

073-5050900

SOLBYGARD@OUTLOOK.COM

FÖLJ OSS:
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now